Den stora vita fyrkantiga formen som är 26×27 cm.
7 st rabarber
200 g smör
3 dl vetemjöl
ca 5 dl havregryn
4 msk strösocker
rårörsocker
hackad mandel
hackad hasselnötter
vita chokladknappar
kardemumma
Skala rabarbern och dela den i små bitar ca ½-1 cm.
Blanda ihop smuldegen med smör, vetemjöl, havregryn och socker.
Lägg rabarbern i bottnen av formen.
Smuldegen fördelas ovanpå och strö sedan över rårörsocker, hackad mandel och nötter och kardemumma. Den vita chokladen kan vara ovanpå fast jag tänker att ha den under eller i smuldegen istället. Kardemumma kan man strö ovanpå eller så tänker jag att man har den på raberbern också/istället.
Ställ formen på ett galler i mitten av ugnen i 225° i 25-30 minuter.
Servera med Arlakökets kylskåpskalla vaniljsås.
Pajen är förresten också bäst kylskåpskall, dagen efter, tycker jag 🙂
P är bra på smulpajer! Denna som han gjorde igår blev extra bra. Så jag försökte ta reda på hur han hade gjort, för han gör ju mest på känn.