Trevlig helg! / fredagslistan / form funktion

helg

green
  Bild: Nilla Tankebubblor

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Fint väder och lediga dagar och träning gör mig på gott humör.

VECKANS TV-SERIE:
Hitlåtens historia.

VECKANS 9GAG:
Smart eller lat vovve.
Bra verktyg för arkitekter.
Marlon Brando i Gudfadern.
a simp.
Måla verklighetstroget.
Hur man spelar biljard!
Ghost riders.

VECKANS LÄS-TIPS:
Hur ofta väljer du form före funktion?
Jag vill såklart ha både ock så långt det är möjligt, men måste jag välja blir det funktion. Inredning, skor och kläder… alltid funktionen som vinner. Och skulle jag mot förmodan snegla på formen före funktionen, så har jag min man som hjälper mig rätt igen 🙂 Det blir också lättare med åldern att välja funktionen först, speciellt med skor. Bekväma skor, lättstädade rum och så vidare.
https://www.husligheter.se/2020/05/25/hur-ofta-valjer-du-form-fore-funktion-och-tvartom/

VECKANS HÄLSO-TIPS:
”När forskare talar om hur en muskel fungerar menar de vanligtvis hur en muskel hos en man fungerar. Vi måste studera båda könen. Inte för att alla ska bli toppidrottare, utan för att belastningsskador och liknande kan se olika ut hos kvinnor och män. Kanske är till exempel vissa av de övningar vi idag ordinerar som sjukgymnastik inte optimalt anpassade för kvinnors förutsättningar.” https://4health.se/kvinnor-har-uthalligare-muskler-och-aterhamtar-sig-snabbare-an-man

VECKANS UTROPSTECKEN:
”De sex pojkarna som den här kvällen i juni 1965 ska ge sig ut på äventyr till havs är 15-17 år. De är alla från den lilla ön Ha’afeva och elever på internatskolan St. Andrew’s College i huvudstaden Nuku’alofa på Tongatapu. ”Ata heter den branta djungeltäckta klippön i den mest avlägsna södra delen av öriket Tonga i Stilla havet. Från rikets huvudö, Tongatapu, är det 160 kilometer över öppet hav. Det är sällan något skepp har vägarna förbi. Här, på den ensliga och ogästvänliga Söderhavsön, har ingen bott sedan 1863.” https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/y3qjR2/verklighetens-flugornas-herre–sex-skolpojkar-overlevde-i-15-manade

VECKANS TANKE:
Intelligent individuals learn from every thing and every one; average people, from their experiences. The stupid already have all the answers.  – Socrates


Dagens låt: Lady Gaga – Free Woman

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.