Trevlig helg! / fredagslistan / Victoria

helg

victoria
  Bild: TT

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Bild nr 5 i detta inlägg. Victorias glada skratt är så befriande!
Man blir genast glad av att titta på denna bilden.
https://ebbavonsydow.com/2019/12/08/kronprinsessan-victorias

VECKANS TV-SERIE:
På Spåret.

VECKANS 9GAG:
Duktig vovve!

VECKANS TIPS:
https://zarahssida.se/kvalitetstips-mineraler-och-vitaminer/

VECKANS HÄLSO-TIPS:
”Du har säkert hört att kroppen bildar d-vitamin när solen lyser på huden. Men visste du att det bara funkar på sommarhalvåret? För att kroppen ska kunna bilda d-vitamin av solens strålar så måste måste solen helt enkelt stå i minst 45 graders vinkel över horisonten. Vilket den ju tenderar att inte göra halvårsvis i Sverige.
”I övrigt räcker det att vara ute i solen i 20 minuter mitt på dagen på sommaren för att ladda D-vitamindepåerna helt. Det blir alltså inte mer d-vitamin för att du är ute längre – ännu en anledning att inte vara i solen så länge att du bränner dig.” https://foodpharmacy.se/2019/04/har-du-koll-pa-d-vitamintiden/
och här https://kurera.se/vitamin-d-kolekalciferol/

VECKANS UTROPSTECKEN:
Läs mera om hormonspiral hos Vulverine.

”I marknadsföringen av hormonspiralen är det främsta försäljningsargumentet dess “lokala” effekt i livmodern, vilket föreställningsvis tilltalar livmoderbärare som vill undvika de systemiska effekterna av hormonstörande preventivmedel.
Många får höra av förskrivande barnmorska/gynekolog att hormonspiral är extra bra, just för att den ”enbart verkar lokalt” och att ”de flesta behåller ägglossningen”. Dessa påståenden är någonting jag researchat under ett antal år för att reda ut begreppen.” / Vulverine.
Den har en lokal effekt, men ger biverkningar i hela kroppen”…

VECKANS TANKE:
”Varför är bland det svåraste som finns att släppta på saker och personer – även om de inte är bra för en? Jag tror ett skäl är att vi upplärda att vi måste ”bearbeta” det först annars är vi inte fria. Om vi inte förstår det som skett kan vi inte bli fria. NEJ. Ingenting kan vara mer fel. Tvärtom kan det bli det en fälla – för hur ska du förstå ondska? Medvetet onda handlingar som skadar andra människor…” Läs vidare här: https://ehdin.com/acceptera-och-bli-fri/
och läs: https://kurera.se/sanna-ehdin-antioxidanter-ar-inte-farligt-vid-cancer/


Dagens låt: Harry Styles – Treat people with kindness.

Publicerat den
Kategoriserat som Fredagslistan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.