Söndag / Pavlova / Pots de Crème

sondag

sondag
Pavlova
Igår eftermiddag åt vi denna goda jordgubbstårtan! Pavlova med lemoncurd. Jag hade även i ca 1-1½ dl turkisk yoghurt tillsammans med vispgrädden och lemoncurden. Jag behövde ju använda upp äggvitorna som blev över från från chokladpuddingen. Denna måste jag göra fler gånger.

Chokladpudding
Den finare varianten Pots de Crème. Det kokades och silades och hackades här i fredags för att få till denna goda chokladkrämen som jag fyllde upp i Muminmuggarna. (Jag dubblade receptet och gjorde 9 muggar). Detta hade vi till efterrätt igår kväll med vispgrädde och jordgubbar. Alla nio gav högsta betyg!

Grillat
Vi bjöd våra vänner på grillad fläskytterfilé fylld med mozzarella, mandariner, kryddor omlindat med bacon. Kryftpotatis, sötpotatis, chèvre, sallad som även innehåll egenodlad plocksallad, bea-sås och en kall sås gjord på mixad ruccola, olivolja, vitlök och crème fraîche.

Ljusslingan
Den som hade på altanen tidigare, nu som först har den kommit upp i taket igen i nya uterummet. Så vi invigde den igår, för vi satt ute tills det blivit mörkt. Det var en fin solnedgång där bakom hustaken. Det blev sällskapsspel och allsång!

Helgen
Det har varit så skönt med ännu en långhelg. Nationaldagen på en torsdag i år. Så en klämfredag att var ledig på, i alla fall för mig och barnen. Vädret har varit bra. Dottern badade i torsdags med sin kompisar. Igår var det ett rejält ösregn med åska, men kvällen blev fin.

Bates
Jag har de senaste veckor kollat från början till slut på alla fem säsongerna av Bates Motel. (Den som är inspirerad av Alfred Hitchcocks film Psycho). Jag kollade ju på den 2013 när den kom, men då såg jag inte allt. Nu finns den på Netflix. Jag gillar skådespelarna, stämningen, musiken. 

sondag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.