3 dl mandelmjöl
1/2 dl durramjöl
40 g smör
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg
Fyllning:
5-6 grönkålsblad
ca 25 g spenatblad
200 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
2 tomater
1 påse mozzarella-ost
150 g fetaost
salt
svartpeppar
örtkrydda
grillkrydda
Äggstanning:
3 ägg
2 dl havremjölk
Börja med pajdegen. Tärna det rumstempererade smöret och lägg det i matberedaren tillsammans med mjölet och övrigt till pajskalet. När det rullar ihop sig till en boll i maskinen är det klart. Forma ihop bollen med händerna och lägg den i kylen ca 15 minuter. Tryck sedan ut den i pajformen. Förgrädda i ca 5-8 minuter. 200 grader.
Repa och hacka grönkålen. Koka den i saltat vatten i 5 minuter. Slå av vattnet med ett durkslag.
Skär champinjonerna i delar och stek dem i smör med grillkrydda. Pressa i vitlök. Häll i grönkålen i stekpannan också. Krydda.
Vispa ihop äggstanningen i en skål.
Fyll nu det förgräddade pajskalet med mozzarellaost, champinjoer, grönkål, finhackade tomater, spenat och fetaost. Häll över äggstanningen.
Grädda pajen i ca 30 minuter.
Servera med en sallad och någon dressing eller en klick crème fraîche.
Recept-inspiration från: Cecilia Folkesson och Matilda lagar.