Foto: Nilla Tankebubblor
Du behöver till ca 15 rutor:
Botten:
2 dl valnötter (gärna blötlagda)
2 dl färska dadlar (urkärnade)
½ dl raw kakao
1 msk valfritt nötsmör
1 nypa salt
1 tsk vatten
Botten:
2 dl valnötter (gärna blötlagda)
2 dl färska dadlar (urkärnade)
½ dl raw kakao
1 msk valfritt nötsmör
1 nypa salt
1 tsk vatten
Frosting:
1 avokado
1 tsk vaniljpulver
1 msk kallpressad kokosolja
3 msk raw kakao
3 msk honung
1 dl riven kokos
Gör så här:
Mixa ingredienserna till botten. Degen ska hänga ihop och vara lite lätt kladdig. Tryck ut den någorlunda jämnt i en form och ställ in i frysen. (Jag har en fryslåda som är 17×28 cm som är lagom till detta.)
Mixa avokadon, vanilj, kokosoljan, kakaon och honungen till en slät frosting. Bred frostingen över kakan och låt stelna i kylen i cirka 1 timme. Ta ut ur kylen, strö över kokos och skär upp i små rutor.
(Jag förvarar kakan i frysen. Den tinar snabbt och går att servera nästan direkt från frysen. Det går bra att skära upp den i rutor efterhand.) Receptet kommer från kokboken Food Pharmacy.