Smulpaj äpplen / Äppelpaj med kanel

paj
 
Smulpaj med äpplen

3 stora äpplen
lite honung eller rårörsocker
äkta kanel
kardemumma

100 g rumstempererat smör eller kokosolja
1 dl honung (eller agavesirap)
3 dl havregryn
2 dl mandelmjöl
1 krm vaniljpulver
(lite hackade hasselnötter på om man vill)

Sätt ugnen på 200°C.
Lägg smöret i en bunke. Häll ner havregryn, mandelmjöl, vaniljpulver i bunken och nyp ihop till en smulig deg.
Skala och skiva äpplen och lägg dem i bottnen av en smörad pajform.  Strö kanel och kardemumma på. Strö smuldegen överst. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Låt svalna, men servera gärna pajen lite ljummen.

t ex vispad kokosgrädde med lite vaniljpulver som tillbehör.

Receptinspiration från Nillas Kitchen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.