Jag började att göra Bircher müsli i juli, efter vår resa till Mallorca. Nu har jag hållt på ett tag. Jag gör en skål varje kväll när det är vardag. Rör om och ställ i kylen över natten. På morgonen tar jag lite av den hemma och resten på jobbet till frukost. Jag toppar till exempel med hallon, kiwi, blåbär. Blåbären går bra att lägga i frusna. På helgerna äter jag oftast havregrynsgröt. Det går att variera sin müsli i det oändliga. Här är den variant jag kör just nu:
½ dl havregryn
½-1 msk chiafrön
½ msk oskalade sesamfrön
1-1½ msk mandelspån
½ msk solrosfrön
1 msk pumpafrön
½ msk riven kokos
5-6 hackade valnötter
1 hackad torkad aprikos
1 tsk blåbärspulver och/eller lingonpulver
eller kanel och kardemumma
1½ dl ekologisk färsk havremjölk.