Solskydd / solkräm med fysikaliskt filter utan nanopartiklar

sol
Det är en djungel! Vad ska man välja för solkräm till barnen och sig själv?
-Barn, oavsett ålder, bör undvika att vara i direkt sol mitt på dagen när solen är som starkast (kl 11–15). Det bästa solskyddet för barn är kläder, hatt och solglasögon. Solkräm kan användas som komplement där kläder inte täcker. NyTeknik. Jag har hittat några solkrämer som jag tror är okej att använda för både människan och naturen.
1. Maria Åkerberg. ”Svensktillverkade solprodukter med fysikaliskt filter. Vår Titandioxid har en partikelstorlek som gör att den inte tas upp av huden. Många solskyddsprodukter innehåller kemiska filter. Dessa kemiska filter kan tränga in och lagras, både i oss och i naturen.”

2. L:a Bruket Sunscreen SPF30 Patchouli / Mynta. ”Har ett naturliga solskyddsfilter i och med att den innehåller Titandioxid (utan nanopartiklar).”

3. Eco Cosmetics sun milk. ”Innehåller enbart fysikaliska filter vilket gör dem lämpliga även för små barn. Mycket mild doft. Vattenfast.Innehåller inte nanopartiklar. Ofarlig för korallrev, vattenlevande organismer och marint liv.”
4. Rosenserien ”Helt naturligt fysikaliskt solskydd med säkerhetsställd partikelstorlek (innehåller inte nanopartiklar). Basen är rättvisemärkt aloe vera gelé som tillför fukt och vårdar huden.”
”I Australien där konsumtionen av solkrämer är hög hävdar vissa forskare att förstörelsen av barriärrevet delvis beror på miljöfarliga ämnen i solkrämerna. När de mikroskopiskt små nanopartiklarna väl hamnar i vattnet hittar de nya vägar vilket gör att de så småningom kan hamna i vårt dricksvatten. Naturskyddsföreningen säger i en rapport att det ännu inte är riktigt utrett vad nanopartiklar kan göra med människor men att undersökningar på djur har visat att de är cancerframkallande. Man varnar dock för solkräm med spray innehållande ett titandioxidfilter med nanopartiklar därför att ångan från sprayen kan hamna i lungorna, och det utgör en cancerrisk.” Kurera.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.