Söndag / Kristi himmelsfärds helg / lövkoja

sondag
gladioler
Lövkoja
Jag köpte blommor på torget till min mamma. Det blev så fint med lövkoja i vit, rosa och lila. Doftar gott också! Jag borde ta mig till torget oftare, det är ju jättefint att köpa blommor där. Jag trodde att det var gladioler men den heter visst lövkoja.

Vädret
Det är så skönt med solig och fin Kristi Himmelsfärdshelg! Det har varit sommarväder hela helgen. Jag har fått plocka bort getingbo denna helgen också.

Utekrukor
Jag köpte några nya utekrukor och även två barrväxter och två lavendel. Det har också blivit en klänning och ett par shorts på MQ med mera.

Släktträff
Ps mamma bjöd in kusiner på sin mammas sida till släktträff. Det var trevligt! Ps föräldrar bor ju på landet och har en stor loge att vara på med plats för många bord. Vi var 50-60 personer där utan problem.

Lagom
Jag är en medelmåtta på gott och ont. Jag har accepterat det. Jag trivs helt enkelt med lagom! För mig är inte lagom tråkigt, det är balans. Det får mig att må bra. Det är en slags uttålighet, ett jämnt tempo.

Jobbtest
OM jag skulle jobba inom välfärden i kommun och landsting. Vilket yrke skulle jag passa för då? Dottern hittade ett yrkestest. Hon skulle visst bli kostrådgivare och jag skulle bli dietist. Testet finns här på Sveriges viktigate jobb.

Kost
Om jag skulle jobba som dietist inom vården så skulle jag nog råda folk till att läsa boken Food Pharmacy. Den handlar bland annat om antiinflammatorisk mat. Ordineras till alla som vill äta sig till ett friskare liv. Går inte att överdosera. Svårast blir dock att leva som man lär…

Träning
Var och en blir salig på sin tro skulle man kunna säga. Man mår bra av att göra det man gillar. Jag får energi av att träna gruppträning. Endorfiner. Och blir extra peppad då jag även får till det med att äta nyttigt. Jag blir gladare och självförtroendet ökar. Mår kroppen bra så hänger oftast själen med. Kroppen kan hjälpa själen helt enkelt. Holistiskt.

sondag

1 kommentar

  1. Det där med självkänsla och självförtroende ska du inte fråga mig om, det är inte min starka sida alls. Ingen bra hobbypsykolog 🙂
    Jag tror att jag kan se ganska så objektivt på mig själv. Jag är väl medveten om mina fel och brister och även mina styrkor. Det kommer ju med ålder och erfarenhet det där också. Jag behöver inte vara alla till lags. Det går ju inte ens. Jag lyssnar på all kritik men gör sedan som jag själv vill i slutändan ändå.
    Men bara för det ska man inte slappna av. Vi behöver utmana oss själva! Ta inte alltid den gamla beprövade vägen, utan testa något nytt ibland!
    Många har för höga krav på sig själva och mår bättre av att sänka dem. Det är en bra drivkraft men samtidigt gäller det att hitta sina begränsningar och känna efter. Ibland blir det för övermäktigt och man känner sig bara stressad. Man vill hinna göra så mycket, så man måste sålla, ibland även sålla bland de roliga sakerna. Stanna upp för att hinna njuta lite av stunden också! Och man behöver ha lite tråkigt emellanåt för att kunna uppskatta det roliga.
    Även här kan jag ta till mitt egna ledord lagom. Och ödmjuk.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.