Söndag / semester / hemma

sondag
pool
Semester
Nu har halva semestern gått. Vi har det bra här hemma. Men nästa år blir det förhoppningsvis lite åka av!

Armbrottet
Efter operationen hade sonen sitt gips i 10 dagar. Sedan byttes gipset ut mot ett nytt likadant. De tre operationssåren hade läkt fint. De hade inte stygn utan var tejpade, så tejpen byttes ut. Nu ska ha ha gips månaden ut och sedan blir det nytt som ska sitta i ytterligare två veckor. Alltså gips i 6 veckor totalt. Sedan blir det rehabiliteringsträning.

Flytta
Mina föräldrar har sålt sitt stora hus och istället köpt en lägenhet. Så det har blivit mycket sälja eller slänga. Skönt att rensa bland sakerna! De renoverar och målar lite i sin nya lägenhet, som de flyttade in i förra veckan. Huset ska vara tömt i slutet av augusti.

Bio
Hela familjen tittade på Ice Age 5 som bjöd på många skratt! Sedan så har jag varit på The Dressmaker med en kompis. Vi har sett film hemma också. Hela familjen tittade på Ghostbusters 1 & 2. Snart blir det 3 på bio.

Pokémon
Barnen har såklart börjat spela Pokémon Go på sina mobiltelefoner! Det är trevligt att man så lätt får med dem ut på promenad nu för tiden. Sedan har vi åkt iväg lite rundor med bilen för att komma iväg till sevärdheter 🙂

Spa
Jag har varit på spa med min mamma och min dotter. Vi åt en god lunch, vi fick en en behandling för fötter, händer och ansikte. Sedan var vi och badade i de fina poolerna på Tak. Vädret var varmt med lite sol och många moln.

Glasögon
Jag har beställt ny glasögon. Jag har nu +2 på vänster och +1,75 på höger. Innan hade jag +2 på båda med brytningsfel. Nu har jag inte brytningsfelet längre. Jag tänkte ha easy view men det blev inte bra, så jag kör utan.

Helsingör
Jo vi har visst varit utomlands i sommar! Vi fick till och med visa våra pass. I Helsingör var vi på akvariet och såg på när den stora bläckfisken fick mat. Sedan var vi på sjöfartmuseet också. Det var en väldigt varm dag vi valde dock. Vi var med våra vänner, så åtta personer tillsammans.

Ikea
Varsin ny skrivbordslampa till P och mig. Man kan ladda sin mobil på den! Sedan var vi på Ikea en gång till för att köpa varsin ny resårbotten och sängben till barnen. Nu har de Skotterud fast resårbotten och bäddmadrassen är Tussöy memory-skum. Jag tog ugnsbakad lax med skagensås, ärtor och potatis till lunch båda gångerna. Så gott!

Trädgården
Vi har planer på att bygga ut altanen. Vi har börjat så smått med att byta rabatt för pionen och lavendelbuskarna. Fortsättning följer.

Twenty-four seven
24-7 är en kortform för ”twenty-four hours a day, seven days a week.” Det betyder hela tiden, alltid. Det används ofta för butiker som har öppet dygnet runt. Men om någon skriver i Sverige att I think of you 24/7, då tänker jag på att det är den 24 juli och inte dygnet runt 🙂 Så ett bindestreck är bättre än ett snedstreck där.

sondag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.