Lilleman har lagat mat! Ica Maxi har ju provsmakning ibland och vi hade turen att komma till affären just då. Barnen blev så förtjusta i dessa kycklingpuckar! Idag gjorde vi dem hemma.
Parmalindad kycklingfärs
Parmalindad kycklingfärs
4 portioner
200 g parmaskinka i skivor eller annan skinka.
700 g kycklingfärs
1 tsk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
(lite andra örtkryddor hade vi i också.)
200 g parmaskinka i skivor eller annan skinka.
700 g kycklingfärs
1 tsk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
(lite andra örtkryddor hade vi i också.)
Blanda färsen med potatismjöl, peppar och kryddor.
Lägg platsfolie på en skärbräda. Lägg ut skivorna av skinkan på plasten. Platta sedan ut färsen på skinkskivorna och rulla ihop. Som en rulltårta, men så att skinkan blir som ett ytterlager runt om. Skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor. Stek eller grilla dem ca 5-7 minuter på varje sida.
Lägg platsfolie på en skärbräda. Lägg ut skivorna av skinkan på plasten. Platta sedan ut färsen på skinkskivorna och rulla ihop. Som en rulltårta, men så att skinkan blir som ett ytterlager runt om. Skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor. Stek eller grilla dem ca 5-7 minuter på varje sida.
Servera med klyftpotatis och en valfri sås t ex kall beanaise eller tzatziki. Och grönsaker.