Kycklingpuckar / Parmalindad kycklingfärs

mat
Lilleman har lagat mat! Ica Maxi har ju provsmakning ibland och vi hade turen att komma till affären just då. Barnen blev så förtjusta i dessa kycklingpuckar! Idag gjorde vi dem hemma.
Parmalindad kycklingfärs

4 portioner
200 g parmaskinka i skivor eller annan skinka.
700 g kycklingfärs
1 tsk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
(lite andra örtkryddor hade vi i också.)

Blanda färsen med potatismjöl, peppar och kryddor.
Lägg platsfolie på en skärbräda. Lägg ut skivorna av skinkan på plasten. Platta sedan ut färsen på skinkskivorna och rulla ihop. Som en rulltårta, men så att skinkan blir som ett ytterlager runt om. Skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor. Stek eller grilla dem ca 5-7 minuter på varje sida.
Servera med klyftpotatis och en valfri sås t ex kall beanaise eller tzatziki. Och grönsaker.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.