Julen 2015

julen
Lillejul den 23 december har jag semester. Jag brukar vara ledig denna dagen, det är så skönt. P och jag är på torget och köper ett fång med 20 vita hyacinter som min mamma ska få. Jag gör en grönkålspaj och P gör köttbullar. Jag gör även en variant av Waldorfsallad utan selleri. Detta året har vi en gran på altanen. Ingen gran inomhus. Det är första gången sedan vi fick barnen. Det bara blev så. Tösen och jag har köpt glittriga ballerinaskor på Din Sko. Jag har silver och hon får guld. Men vi kan byta med varandra för vi har samma storlek nu.

julen
Julafton åker vi till mina föräldrar. Brorsan och hans familj är också med. Där äter vi god julmat med kalla och varma rätter. Tösens tomteluva är ett hårspänne från Glitter. Detta året kommer det inte någon tomte. Barnen och deras kusin ett brev från Tomten med olika uppgifter och ledtrådar. De tycker att det är minst lika roligt och spännande! Lilleman får en ny stor golfbag av morfar. Jag tror faktiskt att han ser fram emot mera golf till våren. De vuxna kastar tärning med julklappar på spel. Det är alltid spännande att se var klapparna hamnar. Jag gav bort de nya värmeljusen med glaskoppar och en Ernst-vas. Till efterrätt den goda saffranspannkakan som mamma gör så bra.

julen
På Juldagen åker vi till Ps föräldrar. Där träffar barnen sina kusiner, de som snart är 1 och 3 år. Vi ger dem Duplo och badhanddukar med deras namn broderat på. Bland barnens klappar finns det en pennyboard, smycke, böcker, presentkort, Just Dance-spel till Wii. Sedan har P köpt en flygande drönare med lampor som är väldigt svårstyrd. Den är i alla fall fortfarande hel efter två dagar och sitter inte fast i något träd. Vi äter gott såklart och ser på tv och myser. Sover över.
julen
 
Annandag jul vaknar vi upp hemma hos farmor och farfar. Barnen är så nöjda! De vill leka ännu mera med sina kusiner. På förmiddagen dansar vi runt den stora utomhusgranen tillsammans med två av deras sysslingar. Drönaren får ut och flyga lite. På eftermiddagen åker vi hem och tänder en brasa. Barnen spelar sitt nya dansspel. Annars slappar vi bara och tar det lugnt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.