Raw nötbollar med citron och kokos / sockerfritt

bollar
 
Raw Cashewbollar med citron, kokos och vanilj
Recept ca 12 st

2,5 dl cashew eller paranötter
5 st färska dadlar (jag hade ica eco mjuka torkade dadlar)
2 dl kokosflingor
1 dl ljusa mullbär (jag hade torkade mullbär från Saltå kvarn)
3 msk kallpressad kokosolja
Saften + rivet skal från en citron
0,5 tsk äkta vaniljpulver (t ex från Kung Markatta)
en nypa havssalt

Lägg nötterna i en matberedare och mixa tills de blir ett nötmjöl. Blanda i de övriga ingredienser i matberedaren och kör på fullt tills allt blandats till en smet. (man kan få ta i lite extra av torra respektive lösa ingredienser för att få till rätt konsistens på smeten. Den ska gå att forma utan att falla isär alltför lätt.)

Ställ gärna i kylen en timme att stelna. Forma smeten till kulor med hjälp av två teskedar, rulla dem till släta bollar och lägg i en skål med kokosflingor. Rulla dem runt så de blir täckta överallt. Ställ kallt en stund. Förvara i kyl eller frys. Håller ca en vecka i kylen. Recept från Scandinavian Wellness.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.