Happy Halloween!

pumpor
 
Bild: Mandi Nelson
 
OM vi ska “fira” Halloween i Sverige så ska det göras på rätt dag, dvs 31 oktober. Jag vill inte veta av några pumpor och spöken på vår vackra högtidliga svenska allhelgonahelg!
MEN nu är det ju tyvärr så att den 1 nov. (Allhelgonadagen) inte är en röd dag.

Alla helgons dag är alltid på en lördag och alltså på olika datum! Den infaller mellan 31/10 och 6/11, vilket ju gör det hela lite mer komplicerat. Man bör skilja på Halloween och Alla helgons dag tycker jag och ibland infaller ju som sagt Halloween på Alla helgons dag den 31/10…

På fredagen före Alla helgon dag, alltså alla helgons afton ”All Hallows’ Eve” vore då, på ett sätt, en lämpligare dag att fira Halloween på i Sverige med bus och godis och sånt. (Folk får ha fest när de vill, jag menar bus och godis nu.) I Sverige är ju helgaftnar mera festliga och helgdagar mera högtidliga.

Alla helgons dag är en lugn och stilla familjehögtid för eftertanke. Halloween är mer av fest och barn som klär ut sig. Barnen som är ute och tigger godis knackar bara på dörrar där det lyser en pumpa utanför. Givetvis ska man klä ut sig om man förväntar sig godis. De som inte har det tänt och dekorerat vid sina hus firar nog inte heller och det bör respekteras!!!

I år är den 31/10 på en lördag och Alla helgons dag är samma dag alltså den 31/10. Vilket ju är en krock.
Det är inte helt lätt att säga om och när små tiggade barn kan tänkas dyka upp. Det kan vara fredagen den 30/10 eller lördagen den 31/10. Förra året kom det inga alls hit. Men jag kommer nog att ha lite godis hemma för säkerhets skull 🙂


Dagens låt: Zedd ft. Matthew Koma & Miriam Bryant – Find You
Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

2 kommentarer

  1. Hej!
    Har du det fina virkade armbandet i brunt från Odd molly med glasstenar i olika färger? Jag ger en hel del för det! Maila gärna! Kram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.