Söndag / mys / livräddningskurs

söndag
söndag
Taube
Jag gillar att titta på Så mycket bättre! Speciellt när Sven-Bertil Taube berättar om sitt liv. Han kunde få berätta hela programmet igenom, så kunde vi skippa tolkningarna. Eller de var för alla del fina. Miriam Bryant är så cool!

Normaltid
Så har vi ändra klockorna tillbaka till normaltid igen. Kan vi sluta med att hålla på att ändra klockor nu!? Det behövs inte. Om ett par få veckor är det mörkt både när man ska till och från jobbet i alla fall.

Livräddningskurs
Mina jobbarkompisar och jag har fått lära oss hur man lägger någon i stabilt sidoläge. Vi har övat HLR (hjärt-lungräddning) på dockor, 30 kompressioner och 2 inblåsningar. Hur man gör om någon sätter i halsen (Det mest kraftfulla sättet att få bort föremålet från luftvägarna är att personen hostar. Hostar personen ska man uppmana honom eller henne att fortsätta hosta!) Dunka alltså inte i ryggen i detta skede! Först när personen inte kan hosta effektivt är det dags att göra ryggslag och sedan buktryck.

Torget
Lilleman och hans klass har sålt kakor och bullar på torget för att samla pengar till en klassresa. Denna gången bakade han och jag kakor med Center-fyllning tillsammans. De blev uppskattade!

Hosta
Barnen har hostat hela veckan och varit hemma någon dag från skolan också. Så det passar bra med höstlov nästa vecka. Jag har varit ganska så låg och nedstämd denna veckan. Höstdeppig.

söndag

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.