TV-tips / Bieffekten / Wolf Hall

bi
    Bild: https://www.svt.se/naturfilm/bieffekten-2

Bieffekten
”Humlor och bin är viktigare än vad du kanske tror. Utan dem skulle en stor del av vår livsmedelsproduktion vara omöjlig. Dessa pollenspridare skapar förutsättningar för allt levande.
Runt om i världen växer nu oron för att naturliga pollinerare håller på att dö ut och ersättas av snabbproducerade bin och humlor i stora fabriker. Vi står inför ett hot vars konsekvenser vi inte kan föreställa oss, en tyst miljökatastrof.”
Se denna dokumentärfilmen på måndag kväll eller på SVT Play.

 
”Weissensee är en tysk prisbelönad och populär dramaserie från 2010. En berlinsk Romeo och Julia-saga om kärlek, familjeintriger och samhällskonflikter i familjerna Kupfer och Hausmann i 1980-talets DDR.” Jag har tittat på Weissensee och gillar den serien mycket. Första säsongen kommer i repris med start ikväll på 2:an lördag 21.30
 
”Drama som utspelar sig 1932, i slutet av det brittiska imperiets kolonisering av Indien. Vid Himalayas sluttningar, i Simla, finns ett litet område som kallas Lilla England där en brittisk grupp lever kvar. Men det är ett samhälle på fall, där de unga indierna vill göra revolution och bli fria från sina kolonisatörer.” Första avsnittet ikväll på 1:an lördag 21.00.
 
Wolf Hall
”Brittiskt kostymdrama från 2015 efter Hilary Mantels romansvit om Thomas Cromwell och Henrik VIII:s hov. Wolf Hall är en påkostad dramaserie från BBC signerad manusförfattaren Peter Straughan och regissören Peter Kosminsky, med Damian Lewis (Homeland) i rollen som Henrik VIII, Mark Rylance i rollen som Thomas Cromwell och Claire Foy i rollen som Anne Boleyn.” Detta måste jag se! Söndag 21.45
 
Allsång på Skansen
Här (klicka på länken i rubriken) finns en lista med gästerna i årets Allsång med Petra Marklund. På tisdag 20.00 kommer fösta avsnittet av åtta.
 
Morden i Midsomer
Fyra fristående avsnitt av Morden i Midsommer kommer på tisdagarna efter Allsång på Skansen.

Pang i bygget
”Pang i bygget (originaltitel Fawlty Towers) började sändes i brittiska kanalen BBC mellan år 1975 och 1979. I SVT började serien sändas första gången sommaren 1976.
Serien utspelar sig på ett hotell som ägs av Basil Fawlty (John Cleese) och hans hustru Sybil (Prunella Scales). På hotellet arbetar deras glada ”allt i allo” Polly (Connie Booth) och den spanske något förvirrade kyparen Manuel (Andrew Sachs).” Tisdagar 22.30 eller såklart SVT Play.
 
Bates Motel
”Nya skräckserien Bates Motel utspelar sig i modern tid och är en så kallad prequel till filmen Psycho. I serien får man följa den mörka bakgrundshistorien och se hur djupt invecklad Normans relation är till sin mamma och hur hon hjälpte till att skapa den mest kända seriemördaren av dem alla.” Jag har ju fastnat för denna serien! Andra säsongen går på svt nu på tisdagar.
 
Barnmorskan i East End
Just nu är den tredje säsongen igång på svt på onsdagar.

The Paradise
The Paradise är ett brittiskt epokdrama från 2012 i åtta delar. BBC-produktionen blev en stor framgång i Storbritannien, och är inspirerad av Émile Zolas roman Au Bonheur des Dames. Sändes våren 2014. Denna serien om Denise och Moray påminner mig lite om Selfridges. På fredag 18.35 börjar den andra säsongen.

Här finns även några SVT Play-tips på filmer i sommar.

Och så lite radio: Sommar i P1. Här är alla sommarvärdar. Idag startar det med Lena Olin. Leila Lindholm är den 16/7 och Ben Gorham 14/8 o s v.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.