Skidresa Lindvallen Sälen

Lindvallen
 
Lindvallen
Resan
Tillsammans med Ps föräldrar har vi varit på skidresa i Lindvallen, Sälen, Dalarna. Vi har bott i en stuga från söndag till söndag. Det är första gången i fjällen för barnen och första gången i fjällen på vintern för mig. Premiär på slalomskidorna med andra ord! P och hans familj är vana slalomåkare. Fast hans mamma åker inte längre. Hon följer gärna med ändå.

Skidskola
Barnen har gått i skidskola mån-fre 9.15 till 10.30. Det var varit väldigt bra och de var en mysig grupp på ca 7 personer. Väldigt duktiga lärare har de haft. Vi har hyrt alla våra skidor, pjäxor och hjälmar.

Privatlektioner
Jag hade en lektion på måndagen och en på tisdagen à 2 timmar. Det var guld! Jag lärde mig att åka knapplift, plog-bromsa och plog-svänga. Sedan övade jag vidare på balans och att få fram tyngden på ytterskidan och lätta innerskidan. Inte det lättaste att ge sig på för en nybörjare på 40+. Jag är stolt över att jag kämpade på hela veckan! När lektionerna var slut övade jag tillsammans med P.

Slalom
Det där med att få in bra balans och att hålla skidorna parallella tar sin lilla tid, inget man lärt sig på en vecka. Jag kan inte kalla det för slalom, men en god bit på väg tycker jag ändå att jag har kommit. Barnen likaså. P och hans pappa gav sig iväg i de branta backarna under tiden. Jag höll mig till de gröna, lätta.

Nyckelbenet
Tyvärr så klarade vi inte skidsemestern utan brutna ben. Vad är det med den lille och nyckelben? På tisdagen när han åkte med farfar efter skidskolan så ramlade han. De hade åkt ganska så fort och han hade börjat att bromsa in men inte stannat. Så skulle han skulle vända sig om och titta och då tappade han balansen och föll. P fick hämta honom med bilen och så åkte de iväg för att röntga. Höger nyckelben var helt av. De tidigare två gångerna har det varit en spricka på samma nyckelben. Det blev en lugn fortsatt vecka för lillemans del. Tur att farmor var med och tog hand om honom i stugan.

AfterSki
På fredagen var det After Ski på Snötorget med Pernilla Wahlgren och Shirley Clamp. På lördagen så sjöng Måns Zelmerlöw och Isa sina mello-låtar med mera på Sälfjällstorget. Tösen och jag var där och diggade! Kul att få höra Heroes! Vi har haft en fantastiskt fin vecka med mycket solsken!

Lindvallen
Lindvallen

1 kommentar

  1. Härligt med skidsemester. Vi brukar åka till Idre fjäll, men i år har vi varit hemma. Hoppas den lille kryar på sig snabbt. Kram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.