Söndag / smarta sötsaker / begravning

söndag
tulpaner
Sportlov
Barnen har tillbringat merparten av sitt sportlov hos mormor och morfar. De har lekt med sin kusin och haft det bra. De var och hälsade på mig på mitt jobb. Kul att se vad mamma gör om dagarna.

Begravning
I fredags var vi på begravning. Barnens gamlafarmor, min mans farmor, som blev 93 år. P var med och bar kistan för det var en jordbegravning.

Mello
Och så fick vi lite jojk vidare till finalen, vilket jag tycker är roligt. Heja Jon Henrik! Vidare till finalen kom även Isa med en fartig poplåt. En andra chans till Kristin Amparo och Andreas Weise.

Middag
Idag bjöd jag på middag, lax med fetaost med risotto och sallad. Våra föräldrar var här och min bror och brorsdotter. Tösen lekte med sin kusin. Hon dansade och kusinen satt uppe i trappan och filmade med en GoPro-kamera på bröstet.

Träning
Jag har köpt min favoritkombo av träning med Body Pump och Body Balance. Bästa stunden på hela veckan.

Energikakor
Jag köpte boken Smarta sötsaker utan socker, gluten och mjölk av Ulrika Hoffer. Nästan halva priset på Maxi. Ännu så länge har jag gjort ett första försök på energikakorna. Det får bli ett eget inlägg om det längre fram.

SLS/SCS
Sodium Laureth Sulfate är en syntetisk ingrediens som löddrar, avfettar och rengör. Den är väl inte särskilt bra varesig för huden, avloppet eller miljön. Det är dock inte så lätt att hitta t ex flytande tvål utan. Ett lite mildare alternativ heter SCS med kokosolja som bland andra Urtekram och Maria Åkerberg använder i sin tvål. Det är en djungel. Inte lätt att hitta bra produkter.

söndag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.