Köttfärspaj med glutenfritt pajskal

köttfärspaj
 
Pajskal:

2 dl havremjöl (eller 2,5 dl ren havre)
2,5 dl majsmjöl
150 g smör, smält (eller rumstempererat tärnat)
1 dl kesella (eller naturell kvarg)

Fyllning:

400 g nötfärs
1  gul lök
1  vitlöksklyfta
1 ask färska champinjoner
140 g bacon
1 krm svartpeppar
2 dl crème fraiche
(20  svarta oliver)
(1 dl soltorkade tomater, finhackade)
2-3  ägg
1 dl parmesanost, riven
2 dl mozzarellaost riven
2 tomater eller flera småtomater
1 msk färsk oregano, finhackad

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla ingredienser till bottnen och tryck ut i en pajform.
Förgrädda skalet i 15 min.
Bryn champinjonerna i smör och tillsätt grillkrydda, finhackad bacon, gul lök och vitlök. Fräs tills löken är genomskinlig och baconen fått färg. Bryn köttfärsen.
Krydda med salt, svartpeppar och oregano. Rör i creme fraiche och soltorkade tomater och koka ihop i 5 minuter. Tag av från värmen.  
Rör ihop äggen lite snabbt och häll i färsen. Hacka oliverna och tillsätt.
Fyll pajskalet, strö över osten och lägg på skivad tomat. Grädda ca 15-30 min i nedre delen av ugnen.
Toppa med lite oregano innan servering.

Recept-inspiration från Helena och Caroline.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.