Youghurtlimpa bröd med dadlar, nötter och chiafrön

bröd
Ingredienser 1 st:
2 dl havregryn
5 dl dinkelmjöl (eller blandat dinkelmjöl/fullkornsdinkel)
½ dl chiafrön
1 dl hackade mjuka torkade dadlar
1½ dl grovhackade hasselnötter och valnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt naturell
1/2 dl flytande akacia-honung
1/2 dl lingonsylt
lite dinkelflingor eller solrosfrön ovanpå.

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Lägg in dadelbitarna så att de inte klumpar ihop sig. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform på ca 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.
Detta är en favoritbröd. Jag har tipsat om det tidigare! Jag har varierat det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.