Söndag / kakor / sova över

söndag
kakor
Kakor
Jag har bakat chocolate chip cookies med havregryn, sirap och chokladknappar i degen. Det blev bra. Barnen gillade dem! Det färdiga resultatet finns i ett eget inlägg. Kul att testa nya sorter.

Skolstarten
Barnen har fått varsin ny, större, ryggsäck inför skolstarten. På måndag börjar de i fyran respektive sexan. Gympakläder, skor, byxor, jacka och lite annat blev det också. Det behövs denna tiden på året.
Simningen drar också igång nu och det sköna är att de nu är i samma grupp, alltså samma träningstider. De kan åka buss tillsammans. Vi får hjälp av våra föräldrar också så att de kommer dit på eftermiddagarna.

Frissan
Jag har varit hos frissan. de är så skönt och avkopplande att sitta där en stund. Håret blev säkert en decimeter kortare och uppklippt för att få fram lockarna igen. Jag har köpt en ny hårfön med diffuser-tratt. Produkttips för oss med självfall och lockar är Curl Perfecting Treatment, ett leave in-balsam från L’anza som dämpar frizz. Och Curl define cream som får ordning på lockarna. Bada i en sjö är annars en bra metod för korkskruvslockar 🙂

Grillat
Vi grillade igår kväll. Man får passa på innan säsongen är slut. Vi satt på altanen med lite värme från kupévärmaren framåt kvällen. Jag gjorde klyftpotatis i ugnen med sötpotatis och morötter också. Olivolja, kryddat salt och timjan. Bearnaisesås, en sallad och grillad fläskytterfilé med grillolja och så vidare från Per Morberg.

Bäddsoffan
Tösen och hennes kompis har nu invigt bäddsoffan. Den var väldigt skön att sova i och bäddmadrassen var bra tyckte de. Idag har de mest varit inne vid tv-spelet och datorn. Det är regnigt och ganska så kyligt ute. Lilleman har också sovit över hos en kompis tills idag.

söndag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.