[ Bloggutmaning 365 ] Bilder

bad
  Foto: Nilla. En bild från idag när barnen var och badade.

VECKA 29 – BILDER
 
195. Tycker du det är pinsamt om en bild på dig där du omedvetet gör en ful min hamnar på internet?
196. Vad fotar du med?
197. Står du helst bakom kameran eller framför?
198. Om någon lånar en bild från din blogg till sin egen blogg utan att fråga, hur reagerar du då?
199. Tipsa om något som har med foto eller bilder att göra
200. Hiss & Diss – Dina bilder
201. 5 bilder du tagit som du aldrig visat på bloggen förut

Jag vill inte vara med på bild på internet mer än de bilder jag själv väljer att visa. Jag brukar alltid fråga först innan jag visar en bild där någon annan är med.

Jag fotar sedan den 14/9-2013 med min Canon PowerShot G15. Eller så är bilderna fotade med min mobiltelefon Samsung Galaxy S2.

Jag står helst bakom kameran. Men jag skulle gärna vilja vara framför också.

Jag brukar vara tydlig med att skriva ut var alla bilder kommer ifrån och länka när jag använder andras bilder på bloggen. Om någon skulle ”låna” en bild som jag har fotograferat till sin blogg skulle jag vilja bemötas på samma sätt. En tydligt utskriven länk direkt under bilden. Jag vill dock inte att bilderna används i något kommersiellt vinstinriktat syfte.

Fototips: https://www.moderskeppet.se/

Hiss: Jag är bra på att fota alla möjliga saker även små vardagliga händelser. Jag vill fota sådant som barnen kommer att tycka är roligt att spara i sina fotoalbum. Det är så roligt att se tillbaka på händelser och bli påmind om vad man har varit med om, det gör ingenting om bilder skulle vara lite suddig eller så, det är minnet som är det viktiga. Beställa foton till en riktigt album, inte i datorn, gör jag gärna. En annan bra sak är att jag alltid sparar originalbilden om jag skulle redigera något. Men jag brukar inte redigera så mycket i efterhand.

Diss: Jag fotade mycket mera när barnen var små, nu är jag lite för glömsk. Det tenderar också att bli lite väl mycket med mobilen. Tur att jag har en bra mobilkamera!

Jag har inte särskilt många bilder över som jag inte har visat på bloggen. Antingen så är det bilder jag inte vill visa upp på internet eller så kämpar jag för att lagom få ihop bilder till de inläggen jag brukar göra varje vecka. Jag brukar ju visa fem egna bilder på söndagar, ibland har jag många att välja mellan eller så är det precis att jag får ihop det.

Frågor från Bloggutmaning 365.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.