God tacopaj

tacopaj
Pajdeg:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g mjukt smör i små bitar
1½ dl mjölk
Blandas ihop till en deg i matberedaren. Smöra en form med löstagbar kant. Kavla ut degen och klä formen upp på kanterna. Grädda pajskalet i 10 minuter i 225°. Skydda kanterna med lite folie.
Fyllning:
500 g blandfärs
1 gul lök
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
Finhacka löken. Bryn köttfärsen. Koka ihop i cirka 15 minuter.
Täcke:
3 dl creme fraiche
3 dl riven ost
1 krm vitpeppar
2 hackade tomater
ringar av rödlök
Lägg köttfärsblandningen i pajformen. Häll över osttäcket. In i ugnen igen i cirka 15-20 minuter tills täcket har stelat och fått färg. Serveras med en sallad.
Detta receptet har jag fått av min kompis Anna. / Nilla Tankebubblor

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.