Pajdeg:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g mjukt smör i små bitar
1½ dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g mjukt smör i små bitar
1½ dl mjölk
Blandas ihop till en deg i matberedaren. Smöra en form med löstagbar kant. Kavla ut degen och klä formen upp på kanterna. Grädda pajskalet i 10 minuter i 225°. Skydda kanterna med lite folie.
Fyllning:
500 g blandfärs
1 gul lök
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
Finhacka löken. Bryn köttfärsen. Koka ihop i cirka 15 minuter.
500 g blandfärs
1 gul lök
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
Finhacka löken. Bryn köttfärsen. Koka ihop i cirka 15 minuter.
Täcke:
3 dl creme fraiche
3 dl riven ost
1 krm vitpeppar
2 hackade tomater
ringar av rödlök
3 dl creme fraiche
3 dl riven ost
1 krm vitpeppar
2 hackade tomater
ringar av rödlök
Lägg köttfärsblandningen i pajformen. Häll över osttäcket. In i ugnen igen i cirka 15-20 minuter tills täcket har stelat och fått färg. Serveras med en sallad.
Detta receptet har jag fått av min kompis Anna. / Nilla Tankebubblor
Detta receptet har jag fått av min kompis Anna. / Nilla Tankebubblor
Vad den ser god ut!