
Muffins
100 g smör
2 dl mjölk
skal av 1 citron, ekologisk
2 ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker eller 1 krm vaniljetwister eller ½ tsk vaniljpulver
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 msk socker
½ tsk kanel
knappt ½ tsk kardemumma
Detta receptet passar bra om du har en muffinsplåt för 12 medelstora muffins.
Sätt ugnen på 200° C.
Mät upp ingredienserna.
Smält smöret och tillsätt mjölk och finrivet citronskal.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Vispa i vaniljstångspulvret. (Jag har en vaniljstångskvarn som heter Vaniljetwister)
Rör ner den ljumma vätskan.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör sedan i det i smeten.
Fyll papperformarna i muffinsplåten till 2/3 med smet.
Rör ihop ca 3 msk socker och ½ tsk kanel och litegrann kardemumma. Strö lite i varje form och rör runt litegrann.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt muffinsen svalna på ett galler. Frys in dem på en gång, så fort de har svalnat till rumstemperatur.
Mmmmmums, så gott det ser ut!
Vad de ser goda ut!