Muffins med kanel och socker

muffins

Muffins

100 g smör
2 dl mjölk
skal av 1 citron, ekologisk
2 ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker eller 1 krm vaniljetwister eller ½ tsk vaniljpulver
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 msk socker
½ tsk kanel
knappt ½ tsk kardemumma

Detta receptet passar bra om du har en muffinsplåt för 12 medelstora muffins.
Sätt ugnen på 200° C.
Mät upp ingredienserna.
Smält smöret och tillsätt mjölk och finrivet citronskal.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Vispa i vaniljstångspulvret. (Jag har en vaniljstångskvarn som heter Vaniljetwister)
Rör ner den ljumma vätskan.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör sedan i det i smeten.
Fyll papperformarna i muffinsplåten till 2/3 med smet.
Rör ihop ca 3 msk socker och ½ tsk kanel och litegrann kardemumma. Strö lite i varje form och rör runt litegrann.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt muffinsen svalna på ett galler. Frys in dem på en gång, så fort de har svalnat till rumstemperatur.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.