Söndag / receptpärmar / öva geografi

söndag
elefant
Vinter
Julen är slut och nu kom vintern. I torsdags blev det vinter i Götaland enligt meteorologisk definition (Dygnsmedeltemperatur under 0°C 5 dygn i följd). Vi har lite snö på marken också men mest mulet och blåsigt. Jag längtar efter solsken och glittrande snö!

Pärmar
Jag har ju en förkärlek för pärmar och register och sådant 🙂 I helgen har jag sorterat bland mina recept. Jag har en del kokböcker som jag gillar men det mesta jag använder finns på lösblad. Nu har jag rensat ut lite och även skaffat fler pärmar där jag har delat in i kategorier. I väntan på mitt nya kök får jag göra det jag kan. P är också ivrig att komma igång med köket, han håller på med att mäta ut takbelysningen nu.

Kameran
Jag har äntligen fått min kamera tillbaka efter 32 dagar på lagning. Trist att behöva vänta så länge. Denna julen blev det bara mobilbilder tagna. Tur att jag har en bra mobilkamera! Jag har redan beställt bilder till barnens fotoalbum som jag brukar göra två gånger om året. Det blir inte lika många bilder längre men det är ändå kul att ha några minnen att titta tillbaka på. De älskar att sitta och titta i sina album.

Simning
Simträningen är igång igen efter juluppehållet. Lilleman har också kommit igång denna veckan, den 16/1, efter att ha läkt sitt brutna nyckelben. Det gick bra att simma igen, men han fick träningvärk både i armar och ben. Han bröt, fick en spricka i, nyckelbenet den 9/12.

Geografi
Jag hittade en jättebra sida för barnen, och mig själv, att lära sig geografi på! https://online.seterra.net/ Vi lär oss var Sveriges landskap ligger. Jag satte efter ett par gånger alla rätt på 51 sekunder, men sedan kom dottern på 50 sekunder! Sedan kan man lära sig städer och så vidare i både Sverige och Europa. Ganska svårt men Kul!

söndag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.