[ Bloggutmaning 365 ] Film

bloggutmaning365
bloggutmaning365
Bild: I vår hylla finns det så gott som bara barnfilmer.

Det är dags för den tredje veckan i Liies bloggutmaning. Jag skriver hela veckans ämnen på torsdagar istället för ett om dagen.

VECKA 3 – FILM
 
013. Vilken är din favoritfilmgenre?
014. Ser du helst på film hemma eller på bio?
015. Vilken är din favoritskådespelare?
016. Om du fick leva i en film, vilken väljer du?
017. Tipsa om vad du vill som har med film att göra
018. Hiss & Diss – Filmer
019. 5 filmer man inte får missa

De filmer jag gillar bäst är kärlek, drama, komedi, dokumentär, barnfilmer. Jag är allätare och gillar det mesta, bara det inte blir för blodigt eller för overkligt.
Skräck och fantasy är nog det jag gillar minst.

Jag ser gärna film på bio såklart. Ju bättre jag tror filmen är desto hellre vill jag se den på bio. Man blir mer koncentrerad på filmen när man är på bio, man får en helt annan upplevelse! Men ibland kan det vara bra att se en film hemma också, där man kan pausa om man vill det. Vad det gäller att äta så gör jag faktiskt sällan det till film. Hemma har jag redan borstat tänderna när jag kryper ner i tv-soffan 🙂

Favoritskådisar: Maggie Smith, Meg Ryan, Julia Roberts, Claire Danes, Cate Blanchett, Reese Witherspoon, Kirsten Dunst, Helen Hunt, Jodie Foster, Sandra Bullock, Leonardo di Caprio, Brad Pitt, Matt Damon, Johnny Depp, Jim Carrey,
Jack Nicholson,

Jag vet inte vilken film jag skulle vilja leva i. Jag skulle nog gilla en med action där det är jag som är hjältinnan! Gärna med hästar att rida på också,
lite vilda västern kanske 🙂

Mina filmtips: Jag gillar Disney-Pixars filmer som Hitta Nemo, Upp och Toy Story. Det finns väldigt många fina tecknade och animerade filmer som är sevärda!

Hiss – Anna Karenina. En av de lite nyare filmerna jag har sett och gillat.
Diss – Your Highness. Detta var inte min typ av film.

Filmer man inte får missa: Dirty Dancing, Pretty Woman, Grease, Notting Hill, You’ve got mail, Sleepless in Seattle, Can’t buy me love, Stardust, Stolthet och fördom, Star Wars, Under Toscanas sol, Walk the line, Erin Brockovich, Rainman, Inception, Döda poeters sällskap, När lammen tystnar, SOS Segelsällskapsresan, Harry Potter, Avatar, Det femte elementet, Monty Python, Ursäkta, vad är klockan? Sök på IMDB för att läsa om filmerna.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.