Snittblommor

trevlig helg
buketten
Bild: Nilla Tankebubblor.
Vita papegojtulpaner och rosa ranunkel i mars 2013.

Jag önskar mig snittblommor!
När jag var yngre tyckte jag att snittblommor var slöseri med pengar, de vissnar ju så snabbt. Men det är ju just det som är bra tänker jag nu. Jag har ju redan tillräckligt med krukor och krukväxter. Snittblommor är roligare och vardagslyxigare!

Det är mycket artigare enligt vett och etikett att ge bort en bukett med snittblommor som inte kräver så mycket. Man njuter av dem så länge de varar! Man förväntas inte sköta dem och få dem att överleva någon längre tid.

Tulpaner är favoriter, speciellt denna tiden på året. Den klassiska vanliga sorten i rött och gult är fin men bäst gillar jag de lite ovanligare. Papegojtulpaner och franstulpaner, gärna i vitt! Den mörklila färgen som är nästintill svart, lila och rosa är också fina. Det är fint att blanda buketten med annat t ex blåbärsris.

Trevlig helg! Dagens låt: Don McLean – Empty chair
Publicerat den
Kategoriserat som Trädgård

4 kommentarer

  1. Man får inte vara sämre än att man kan ändra sig!
    Jag gillar nejlikor och det känns som om de blommorna har blivit lite snyggare igen och tagit sig bort från stämplen att bara vara begravningsblommor.

  2. Älskar tulpaner, ranunkel och anemoner. Det är lite räddningen under januari, februari och mars. Nejlikor är superfint. Speciellt dom lite större.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.