Julen 2013

lillejul
 
Lillejulen gick mest åt till att laga mat. Jag gjorde köttbullar, platta som jag brukar, och med smak av franska örter. Det blev jättegoda även om de inte var juliga. Vi brukar ha en rödlökspaj och ibland grönkålspaj. Detta året hittade jag ett recept på en paj med både rödlök och grönkål i; grönkålspaj med cheddar. Jag gjorde om den lite och gjorde rödlöken som en marmelad med rödvin i och la nederst ovanpå hade jag grönkålen och cheddarosten och så äggstanning. Den blev god, Ps favorit på julbordet. Rödkålssallad med apelsin gjorde jag på Julaftons morgon.
 
julafton
 
På Julafton tittade vi på det sista avsnittet av Barna Hedenhös uppfinner julen. Det var en bra julkalender på tv i år. Vi hade några klappar under granen, film och bok till barnen. Vi åker till mina föräldrar och träffar brorsan med familj. Tittar på Kalle Anka och sedan kommer tomten. Vi delar ut julklappar till barnen. När barnen leker med sin femåriga kusin och hennes nya bilbana så spelar vi vuxna julklappsspelet. Vi kastar tärning om julklapparna på bordet. Det blev spänning in i det sista! Jag gav bort en ljuslykta där det står Det är de små ljuspunkterna i vardagen som gör den stora skillnaden designad av Ernst Kirchsteiger.
 
juldagen
 
På Juldagen åker vi till Ps föräldrar och det gjorde hans syrra med familj också. Barnen hade kul med sin lilla kusin som är 11 månader. Vi åt kalkon och vi delade ut julklappar. Vi brukar sitta tillsammans och öppna klapparna en och en och titta vad de andra får för någonting innan vi delar ut nästa klapp. Vi spelade ett nytt spel som heter Beat that! Vi sov över.
 
annandagen
 
Annandagen stannande vi till lunch. Vi åkte hem en stund. Lilleman spelar sitt nya julklappsspel Skylanders Swap Force. På kvällen var de andra och såg Hundraåringen på bio. Rolig och sevärd tyckte de. Jag har läst boken och vill gärna se filmen. Vi har fått bio-presentkort i julklapp så vi kanske ser den vi med sedan. Vi var barnvakter åt lill-kusinen hemma hos oss.
 
julklappar
 
Jag har fått fina julklappar! Min käre make var ju i huvudstaden i december så han fixade mig något fint från önskelistan. Skärbrädan i teak är från Zassenhaus. Snygga grytunderlägg och assietter Kastehelmi från Iittala. Andra saker vi fått är böcker, en klockradio till sonen, målarsaker till dottern med mera.
 
Vädret har varit mulet med regn hela julhelgen. Idag var det dimma och lite soldis. Andra saker som har hänt är att min mamma ramlade från en avsats i trädgården två dagar innan Julafton och krossade handleden väldigt komplicerat. Hon operaredes på Juldagen. Alla bilderna är med mobilkameran för min kamera är typiskt nog på lagning just nu. God fortsättning!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.