Tredje advent 2013

advent
 Dags att tända tre ljus i adventsljusstaken!
Det var böcker i adventspresenterna idag. Vi har läst Doktor Proktors pruttpulver av Jo Nesbø och det finns tre böcker till! Den nyaste heter Doktor Proktor och den stora guldkuppen. Tösen fick en bok av Ingelin Angerborn som heter Rum 213, men den hade hon visst redan läst i skolan. Vi kanske byter den mot en annan oläst bok. Förra söndagen fick de filmen om Robin Hood som de redan hade så den har vi bytt mot Epic. Vi har inte tittat på den ännu. De har också fått magiska julgranar från P som har varit på Butterick’s.
 
Vi brukar åka till farfars skog för att hämta oss en gran när det är tredje advent, men inte i år. Det är simtävling hela dagen. Tösen simmar och P är funktionär. Lilleman är med och tittar på och jag ska snart också dit. Det är så regnigt och trist väder idag, ingen julkänsla alls. (Inte så fint som när vi hämtade vår gran 2010) Farfar ska nog ta in en gran till oss imorgon i alla fall så vi inte behöver vänta till nästa helg. Jag är så sugen på att ha en kungsgran i år, men det får bli en vanlig gles rödgran antar jag. För några år sedan hade de planterat ett gäng kungsgranar i skogen, det var fint! Men det finns inga kvar nu.

Dagens låt: Sofia Karlsson – Julkortet

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.