Söndag / gardin / bakat / bild

söndag
söndag
Gardiner
En gardin eller snarare ett tunt draperi har vi nu som rumsdelare. Allrummet har en lounge med ett bord med fyra fåtöljer på ena sidan och våra skrivbord och datorer på andra sidan. Draperiet har min snälla mamma hjälpt mig med. Det går att justera eftersom det sitter med krokar i glid som löper i en skena i taket. Tyget heter Abella Diva Home från Pagunette. Det är i lin och polyester och har en bredd på 300 cm.
På bilden syns också skärmgardinerna som vi har framför fönstret. Skärmgardiner är gardiner som är sydda med velurband upptill och har en kanal för styrlist nertill. De fästs på en vagn med kardborrband i en skena med flera spår som sitter i taket. Skärmgardiner går från tak till golv.

Amaryllis
Det är åtta fina röda utslagna klockor på amaryllisen nu sedan bilden togs, fyra på varje stängel. Det är så härligt med denna favoritblomman som jag skaffar varje år i adventstid. Det blir nog en till innan julen kommer.

Snö
Vi har fått snö i veckan som varit. Natten mellan den 5 och 6 december blåste stormen Sven men vi klarade oss ganska så bra häromkring. Det är otäckt när träd blåser omkull. På fredagmorgonen gick barnen till skolan i ett vintervitt snölandskap. Det är vackert och det är kallt, just nu i alla fall.

Bakat
Jag har bakat saffransbullar efter det nya receptet i Buffé men det gick sådär. Nästa gång ska jag låta smöret och mjölken bli ännu rumsvarmare eller värma upp mjölken lite. Jag har redan planerat att baka saffransbullar efter Leilas recept nästa gång. Mitt bästa knep för mjuka saftiga bullar: låt barnen vara med på pepparkakorna istället! 🙂 Bulldeg ska inte knådas och mjölas och duttas med för länge. Jag har gjort en pepparkaksdeg som ligger i en rulle i kylen nu.

Nyklippt
Sonen är nyklippt. Han var hos frissan i måndags och fick en cool frisyr som är kort på sidorna och med en bred tuppkam hela vägen från panna till nacke som han gillar att fixa själv nu med vax och sånt.
Jag är inte nyklippt men här är i alla fall en nytagen bild på mig. Hej!
Dagens låt: Philip Philips – Gone gone gone

 
söndag

3 kommentarer

  1. Smart med draperiet som rumsavdelare, det var en riktigt bra idé.
    Vi bakade också saffransbullar, bakade från den här boken https://www.brunkebergsbageri.se/sida25.html och fyllde med riven mandelmassa, smör och vaniljpulver. Det är ett sådant recept som det du skriver om, där smöret arbetas i rumsvarmt. Nu är problemet bara att hålla sig ända till lucia…

  2. >Ja, det var ju första försöket med det receptet, så nästa gång går det nog bättre. Men jag tycker ju också att det så roligt att prova nytt! Jag gjorde 40 bullar så förhoppnings varar de till Lucia, annars är det väl bara att på ’att igen! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.