i advent / min dröm-december

gallerifredag
gallerifredag
Min dröm börjar redan i november med kyla, is och frost för att sedan bli snöfall den första december. Hela min dröm-december är nämligen snötäckt! Vitt och gnistrande ska det vara, då kommer man verkligen i julstämning. Förra året var en underbar december vädermässigt.

Vad jag vidare vill ha i min dröm-december är lite extra tid för att hinna med att baka och pynta och pyssla med barnen. Saffransbullar gjorde jag i lördags, så nu kan vi göra oss goda saffranssemlor när vi vill. Saffransskorporna jag gjorde 2007, vill jag också göra i år. Baka till jul är roligt!

Lucia med körsång i kyrkan vill jag såklart vara med om. Det är så underbart med alla vackra sånger denna tiden på året.

Välja ut årets julgran i farfars skog är ett stort äventyr för barnen. Förra året gick vi runt i knähögt med snö den fjärde advent. När det kommer till att klä granen är det även där barnen som får välja. Extra mysigt i år att ha granen i vårt nya tv-rum!

Så kommer då julen i dagarna tre med god mat och tomte och klappar. Årets höjdpunkt, i alla fall för de små. Njuta av att vara ledig och vara med familjen. Gärna ha ledigt i mellandagarna också. Träffas och umgås med släkt och vänner.

På nyårsafton avslutar vi med en god trerätters meny, det vi åt 2005 var ju gott. Vi får se vad det blir detta året.

 
Recycling. Jag återvinner ett fint inlägg från 2011 idag. Det kan man göra ibland, särskilt om man har bloggat i över 8 år och nästan alltid visar nya bilder i vanliga fall. Annikas tema då hette min dröm-december och idag är det i advent. Den fina adventstiden! Vill du vara med på Galleri Fredag så gå in till Annika in the Suburb.
 
Dagens låt: John Rutter – I wish you Christmas

6 kommentarer

 1. Vilken rolig idé med att återvinna ett inlägg från ett Showtell-tema 😀
  Jag tycker det är ett jättefint inlägg, och ett sådant härligt julkollage!
  Det låter verkligen som en drömdecember 😀
  Hoppas du får en sådan i år 🙂 Snön är ju i och för sig svår att styra över, men resten 😀

 2. HAHA, det var ett bra tema, det där drömdecember. Minns att det var många som hakade på det. OCH ja, visst kan man återvinna teman. Det måste nog till då detta hållit på så länge som det redan har gjort.
  Underbara Bilder i inlägget. GISSA om jag skulle vilja ha saffranssemlor. SÅ gott!!
  Ha en finfin helg!!

 3. Mysiga bilder! Och vad bra att ibland kunna återanvända ett gammalt inlägg – jag som inte var med på tiden hade ju inte sett detta inlägg tidigare :-).

 4. >Erica: Vad bra att du tycker det. SNö har vi just nu, hoppas att det är vitt på julafton också!
  >Annika: Saffranssemlor kan jag rekommendera! 🙂
  >Pro tempera: Då var det ju bra att du fick se detta fina inlägget. Ta en titt i arkivet, där finns en hel del guldkorn!
  >Birgitta: Om man slår ihop december från många olika år så blir det det. Men allt kan inte infalla under samma år tror jag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.