Söndag / advent / barndop

söndag
advent
Advent
Tänk att det redan är första advent! Vi har en ny elljusstake i år, Milano från Star Trading. Den står i Lillemans rum. Vi har även en ny adventsljusstake detta året, Ernst svarta ljustråg. Barnen har fått adventspresenter. Vi såg klart julkalendern Kaspar i Nudådalen på DVD igår. Den var jättebra! Årets julkalender Barna Hedenhös verkar också bli bra. Hoppas att det blir en fin december i år, kanske en riktig dröm-december!

Julklappslotteri
Jag var ute och åt med tre av mina tjejkompisar igår. Skrattat och haft roligt!
Vi hade ett julklappslotteri tillsammans. Köpte en julklapp var för 150 kronor som vi sedan kastade tärning om. Jag gav bort en ljuslykta från Majas Cottage som stödjer Barncancerfonden. Och så några ljus-prismor från Ikea. Jag fick två söta kakburkar.

Simtävling
Lilleman har varit på simtävling. Han var anmäld till allt, men på något vis kom han ändå inte med på listan till ryggsim och missade det. Det var synd. Men det gick ju jättebra i de grenarna han var med i och han fick guldplaketter! Hans tider var ca 1 minut på 50 meter bröstsim. ca 47 sek på 50 meter frisim och ca 25 sek på 25 meter fjärilsim.

Barndop
Under tiden som Lilleman var på simtävling med morfar så var vi andra på barndop. Barnens syssling, Ps kusins barn, döptes idag. Det var fint och trevligt. Detta var fjärde barndopet för oss i år. Många sångböcker med tillhörande CD-skiva o.s.v har det blivit 🙂

Teckna
Tösen fick konstnärsmaterial i adventspresent idag. Ett skissblock, blyertspennor med olika mjukhet och en bok. Hon har tillverkat egna kolstift i skolan. Så hon började rita på en gång i sitt skissblock med idéer från boken. Hon tycker om att lära sig olika tekniker. Akrylfärger är också en favorit.

söndag

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.