Happy Halloween!

trevlighelg
pottery barn
bhg
 
På torsdag är det Halloween! Jag tycker det är en kul dag, även om vi inte firar den så värst mycket. Barnen brukar inte gå ut och tigga godis på Halloween, däremot på påsken. Jag brukar i alla fall se till att ha godis hemma, om det skulle komma några utklädda barn.
(Så om era barn ska gå ut och tigga godis i år, se till att det är på torsdag! Möjligen fredag 1/11 men inte lördagen den 2/11 som alltså är Alla Helgons dag!)

När firar man Halloween?
Halloween firas endast den 31 oktober.
För barnen att gå ”Bus eller Godis” är den 31 oktober den rätta dagen! Man firar helt enkelt den 31 oktober vilken veckodag det än må vara.
Sedan att ungdomar och vuxna har fester på helgen innan den 31/10 är ju helt okej. I USA är varken den 31 oktober eller den 1 november helgdagar.

Halloween är kul och festlig och glad. Blanda inte ihop denna högtid med Alla helgons dag som är en lugn och stillsam dag. I Sverige är Alla helgons dag en allmän helgdag som infaller lördagen mellan den 31 oktober och 6 november.

Hur gör man?
Barnen klär ut sig och får godis. Det är viktigt att barnen är utklädda och man får klä ut sig till vad man vill, det behöver inte ha med skräck och häxor att göra.

Barnen får gå Trick or treat till de hus där folk firar och har dekorerat med ljus och pumpor. Man ger barnen godis, inte några pengar. Har man inte godis så går barnen snällt vidare och ställer inte till med något bus. Barnen ska inte knacka på där som det är nedsläckt utan de ska respektera att alla inte vill fira. Detta håller inte på hela natten utan senast 21 är barnen hemma igen.

Läs mer om Halloween hos Annika i Reston. Ha en fin helg!


Dagens låt: Envy – In your arms

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

3 kommentarer

  1. Trevligt med länken, Nilla. TACK!! Uppskattar det.
    Vilken cool karvning där på slutet. Inspirerar mig. Jag karvar mina pumpor på onsdagkväll.
    Lovar att lägga ut dem sen!
    Ha en jättefin helg!!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.