Galleri fredag: Murar

galleri
galleri
 
Dagens tema är murar. Här är en nytagen bild på en mur eller i alla fall en stengärdesgård. Det finns ingen tydlig beskrivning på vad skillnaden är, men jag tänker mig att muren är högre. En mur innehåller murbruk och man kan inte se över den. En stengärdesgård är låg och används som markgräns speciellt för hagar och skogar. Kallmur kallas det som är utan murbruk. Hur som helst.

Det är Birgitta Pensionären på ön som har valt teman till oktober. Nästa vecka ska vi visa bilder på fönster. Vill du vara med? Det är lätt. Ut och fotografera och visa bilderna på din blogg. Anmäl dig sedan i widgeten som finns hos Annika
Life in the suburb. Jag har förklarat lite tydligare precis hur man skriver in sig i wigeten här. Via widgeten kan du sedan hitta till de andra deltagarna.
Ha en fin fredag!


Dagens låt: Veronica Maggio – Hädanefter

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

5 kommentarer

  1. Vilken vacker kallmur du har valt att visa idag!
    Dem gillar jag allra bäst av alla murar, skulle jag tro. De fungerar som gärdsgårdar på sätt och vis, man tog vad man hade för mycket av, nämligen stenar och gärdade om sig och sina djur.
    Ha en fin helg!

  2. Fin bild på din stengärdesgård! Har alltid sagt stenmur förut. Bra att jag fick lite fakta om dessa murar (eller gärdesgårdar). Visste inte heller att det kallades "kallmur". Det finns ju massor av sådana på Öland och Mirrfamiljens sommarhus är omgärdat av en kallmur. Det heter i alla fall inte "kallgärdesgård" :-).
    Ha en skön helg
    Kram/Ingrid

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.