Bloggtips

Syfte:  
Vad ska du skriva om och varför? Här nedanför följer några tips till dig som har en blogg eller vill starta en.
Jag startade ju, som sagt, min blogg 2005. Jag visste ganska så väl redan från början att jag ville skriva om lite allt möjligt och bara göra det som hobby. Reklamrutorna som finns mellan inläggen på min blogg är det blogg.se som har lagt in. Jag vill inte betala för att blogga, inte heller få betalt. Det finns sätt att slippa se reklamen t ex med Firefox ad-block.

Rubriker:
En tydlig rubrik som berättar vad inlägget handlar om är bra, både för att det blir  överskådligt för de som läser och så blir det lättare att hitta. Google koncentrerar sig på rubrikerna, så vill du ha lätt för att söka reda på ett inlägg du letar efter är det bra att vara tydlig i rubriken. Att dela upp sina inlägg i kategorier är också en bra idé.

Bilder:
Egna bilder är roligast!
Jag använder mig också av andras bilder. Då är jag så gott som alltid nogrann med att skriva var bilden kommer ifrån. Jag tycker att det bästa är att skriva bildkällan direkt under bilden och helst med en länk! Eftersom; var schysst, visa respekt, behandla andra så som du själv vill bli behandlad.

Länka:
Att länka till bilder och källor är självklart. Att länka till och ta upp kontakten med andra bloggar är trevligt! Länka gärna ofta!

Text:
Ett lättläst typsnitt är viktigt. Och gör inte texten för liten i pixel-storlek!
Trenden nu verkar gå åt större bilder och pytteliten text och det gillar jag inte.

Sidomenyn:
är en viktigt sak som hör en blogg till tycker jag. Ha gärna med lite info om dig själv, en sökfunktion, kategorier och arkiv. Och som jag skrev innan, så är det alltid trevligt med länkar till andra bloggar.

Kommentarer:
En del i att blogga är att kunna få respons på det man skriver om. Alla blir glada för lite feedback! Men tänk efter före: Är det du skriver sant, till hjälp, konstruktivt, nödvändigt, vänligt?

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

1 kommentar

  1. Bra, konkreta råd! Det finns mycket att lära sig och utveckla med sin blogg. Men det viktiga är att tycka det är roligt, inte tappa att det ska ge något åt sig själv och andra. Saknar själv en bra kamera. När jag en gång har råd kommer jag använda fler egna foton.
    Skön kväll!
    Camilla

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.