Älskade hatade midsommarafton

Rangordna följande storhelger: Påsk ,Midsommar, Jul och Nyår!
Vilket gillar och ser du fram emot mest?

Julen
Julen är den högtid jag gillar bäst. Det är den jag förbereder mest inför och det är då vi umgås med familjen.

Påsken
Påsken är en väldigt skön helg. Oftast avslappnad och trevlig. Inte så många krav. Någon av dagarna träffas vi kanske med familjen eller inte. Inga speciella traditioner. Det brukar bli något nytt eller lite annorlunda år från år. Jag är inte så traditionsbunden på det viset.

Midsommar
”Jag är ju inget vidare på midsommarfirande. Inte alls, faktiskt. Helst flyr jag och skipper fira alls. Alla förväntningarna på ”den perfekta sommarkvällen”, nej usch. Det är inget för mig.” skriver Ebba Kleberg von Sydow i sin blogg.

Midsommar är både älskad och hatad. Denna helgen brukar förväntningarna sätta in. Jag blir oftast väldigt stressad eller helt blasé. Helst vill jag pricka in så mycket som möjligt av sill och potatis, midsommarstång, fest och dans. Helst vill jag vara någonstans där det är mycket folk, gärna bli bjuden på en stor fest. Men alla verkar redan ha skapat sina egna traditioner.

Visst har jag haft fina midsommarhelger med mina kompisar! Och även fina helger i skärgården med familjen och hos mormor när jag var liten. Sedan barnen kom har jag lugnat mig lite, det får bli som det blir… Men jag längtar efter den där vackra perfekta midsommaren med vännerna vid havet, som i en reklamfilm. Och då menar jag typ Pripps blå och inte den där reklamen då de dukar ute och sedan springer in med bordet då regnet kommer.

Nyårsafton
Jag gillar varken smällare, champagne eller sena nätter så nyårsafton är inte min helg. Jag lägger mycket fokus på julen så nyåraftonen blir nästan lite bortglömd. Nyårsafton är också, precis som Midsommarafton, en kväll som firas utan familj och släkt. Ännu en helg som har höga förväntningar på sig men som inte firas så vidare mycket sedan man blev förälder. Jag brukar dessutom vara lite nostalgisk och smådeppig denna tiden på året.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

3 kommentarer

  1. Jag håller helt med dig här. I år firar jag och maken dessutom själva då barnen semestrar med mormor och morfar. På sätt och vis skönt, då vi slipper alla "måsten".

  2. Jag delar helt din inställning till var och en av dessa helger. Jag gillar tanken på traditioner men är bara noga med dem på julen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.