Temamånad Fotoutmaning

tema

Angående Galleri fredag: (uppdaterade detta inlägg den 4/4) På fredag när jag har lagt upp mitt inlägg med Galleri Fredag så har jag med ”widgeten” i det inlägget. Det är då och där du ska skriva in dig!

Välkommen till Galleri Fredag!
Gillar du att fotografera och vill ha ett nytt tema varje fredag?
Denna månad är jag värdinna för Galleri Fredag. Alla som vill får vara med!

Fotografera och lägg upp en eller flera egna bilder på din blogg. Skriv in din direktlänk/permalink till just det inlägget i widgeten. Tack vare widgeten är det lätt att anmäla sitt inlägg, samt att klicka sig runt till alla de andra deltagarnas inlägg. Det blir som att gå på Galleri!

Därför är det viktigt att du lägger in en länk som går direkt till ditt inlägg, inte bara till din blogg. Det underlättar för alla som vill klicka sig runt i galleriet att komma till rätt inlägg på en gång, även när det gått några dagar och Galleri Fredag inte ligger överst av blogginläggen längre.
 
Det finns två widgetar att anmäla sig på till Galleri Fredag, den ena finns hos värdinnan, som denna månaden är jag. Den andra finns hos vår general Annika – Life in the Suburb. Var snälla och skriv in er på båda denna månaden.
 
Skriv på detta sätt i widgeten:
Link title: Här skriver du in namnet på din blogg.
E-mail: din e-postadress.
URL: En direktlänk/permalink till ditt inlägg med de aktuella gallerifredag-bilderna (inte bara länken till din blogg, utan länken till inlägget).
Det vore bra.

Tips: För att komma till direktlänken på ett inlägg i en blogspot-blogg är oftast att klicka på inläggets datum och/eller på rubriken. (Jag klickar bara under inlägget där det står permalink i min blogg.) Då får du fram URL:en till inlägget. Du behöver såklart inte skriva in den manuellt i widgeten utan bara markera den genom att klicka på den, använd sedan kortkommandot Ctrl C för att kopiera och sedan Ctrl V för att klistra in den i widgeten.
 
Teman för fredagarna i april 2013 är:
5 april: Metall, 12 april: Glas, 19 april: Trä, 26 april: Porslin.

(Har ni sett att Pitetjejen Erica har gjort en egen blogg om Galleri Fredag?)

Publicerat den
Kategoriserat som Moodboard

2 kommentarer

  1. Jag är med i Galleri fredag.Jag förstår inte riktigt vad jag skall göra. Jag vet vad en widget är och jag ser den i din högra spalt. Men var skall jag lägga till min länk? Hos Annika i Washington står det att jag skall skriva mitt namn och länken. Skall det vara mig eget namn eller namnet på bloggen?
    En sådan fin blogg du har och så fina bilder. Jag kommer nog inte att få ihop något om metall till på fredag, men de andra ämnena skall jag nog klara.
    Hälsningar
    Birgitta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.