Moodboard mars 2013

moodboard

Bilder: Elle interiör, Drömhem och trädgård, Iris Hantverk, H&M

Det är slutet av mars, men vårvärmen låter vänta på sig, så längtan efter grönt är extra stor i år! Grönt glas i många olika nyanser av grönt känns fint just nu! Iittala har t ex en ny skögsgrön färg på sitt Kartio-glas. Äppelgrönt och vattengrönt är också fint! Grönt även på växter, vad är en inredning utan växter? Gärna lite ovanligare gröna växter!

Grönt i form av växter är alltid rätt! GIY – Grow It Yourself verkar vara extra populärt just nu. Det gäller väl främst att odla egna grönsaker, frukt och bär. Men även att odla sina egna krukväxter. Pelargoner är så fina! Det är den tantblomman jag gillar bäst. Med tantblomma menas blommande krukväxter där man behöver plocka och ansa efterhand som de blommar. Det är det man längtar efter nu tror jag, att sköta och pyssla om.

Gammalt genuint hantverk, gärna i naturfärger.
Betong som material till exempel i skålar, ljusstakar, lampfästen, krukor. Och det här med lite lyxigare på badrummet, spa-känsla ser jag mycket av nu.
Vackra tvålar och krämer finns det gott om!

Dip-dye och batik har jag skrivit om innan. Ombré betyder det här med ett gradvis skiftande mellan två färger. Den fina klänningen som går från vit, till ljusblå, till blå utan några skarpa gränser. Dip-dye är ungefär samma sak, men där är det mera att man doppar i någonting i färg antingen med en skarp kant men helst en gradvis skiftande mellan färgerna. Ombré används oftast när man talar om hårfärg.


Dagens låt: John de Sohn ft. Andreas Moe – Long time

Publicerat den
Kategoriserat som Moodboard

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.