Mitt liv i te

yogitea
Anna Toss har skrivit ett långt och roligt inlägg som heter Mitt liv i te. Jag tror inte att jag skulle kunna skriva så långt, men det är ändå en kul idé! Jag dricker inte kaffe, har aldrig gjort. Min man dricker inte heller kaffe, men däremot te.

Mina föräldrar dricker te på morgonen. Pappa dricker helst svart te, mamma dricker vilket som, svart te eller gärna örtte. På förmiddagen dricker de kaffe och sedan kanske en eller två koppar till under dagen. De tar inte socker eller mjölk i.
Min man dricker svart te, utan socker eller mjölk. Han dricker det varje dag på jobbet nu för tiden. Men det har bara varit sedan 7-8 år tillbaka. Innan det drack han sällan te. Hans mamma dricker också te.

Jag dricker en kopp te på förmiddagen, men det blir inte varje dag. När jag är på jobbet tar med mig mitt eget te. Jag gillar örtte bäst och gärna Yogitea. Jag dricker också gärna rött te från rooibosbusken.

Det händer att jag tar ett kopp svart te ibland, men det är bara om det inte finns något annat om jag blir bjuden. Helst vill jag ha det sött med någon fruktsmak. Men jag tar aldrig socker eller mjölk i. Det jag däremot har i är kallvatten, för att slippa vänta på dricktemperatur. Jag bränner mig lätt på tungan annars.

Grönt te eller jasmin-te har jag inte provat så mycket.
Jag vet inte riktigt när jag började dricka te mera regelbundet och inte bara när jag har ont i halsen. Jag ser i mitt bloggarkiv att jag drack Yogitea i januari 2007. Innan det hade jag några teer från Friggs tror jag och något svart te ibland.

Barnen dricker inte så gärna varma drycker. De dricker varm choklad efter att ha blåst och rört en lång stund och hällt i kall mjölk. Dottern har provat att dricka lite örtte, men det är inte särskilt ofta hon gör det ännu så länge.

Av mina vänner dricker de flesta kaffe. Många gillar både kaffe och te och någon bara te. Ibland känner man sig lite udda. Men det är så skönt att slippa koffein och tein tycker jag! Jag vill helst undvika att småäta och smådricka som många verkar göra. Jag äter fem gånger om dagen. Mellan måltiderna, ca tre timmar, dricker jag bara vatten eller ingenting alls.

2 kommentarer

  1. Jag bränner mig också lätt på tungan 🙁 Det är därför det är så bra med grönt te som bara ska vara 80 grader för att smaka som bäst.

  2. Ja det där med temperaturen är inte helt lätt alltid. Vattnet från automaten på jobbet är för varmt för att börja dricka, så då får det bli lite kallvatten i koppen på förmiddagens kvartsrast. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.