cakepops-praliner

cakepops
Som cakepops, fast de är utan pinnar och lite mindre.
Detta gjorde jag igår! Jag kallar dem för cakepops-praliner.

2 paket ballerina kladdkaka
50-100 g philadelphiaost
200 g vit choklad
Strössel nonpareille

Gör så här:
Kör ballerinakakorna i matberedare tills det bara är smulor. Tillsätt Philadelphiaost, börja med 50g. Blanda och känn på degen, den ska vara mjuk men ändå fast. Rulla sedan degen till bollar i den storlek du själv önskar. Lägg in dem i kylen i ca 30 min. Smält chokladen i ett vattenbad till rinnande konsistens. Ta ut bollarna från kylen. Doppa hela bollen i chokladen och ställ på ett bakplåtspapper i kylen tills chokladen stelnat. Ta hjälp av en tång och en slickepott. Häll på strössel innan chokladen har hunnit stelna.
Blir chokladen för tjock efter ett tag när du doppat några bollar så tillsätt då lite matolja i den smälta chokladen så blir den rinnigare igen. Vit choklad är inte lika rinnig som mörk. Förvaras i kylskåp.

Till den andra sorten hade jag:
Pepparkakor
Kesella
Mörk choklad
Strössel t ex silver från Dr Oetker. Det finns jättemånga fina i 4-pack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.