
Ingredienser:
400-500 g skalade räkor
4 portioner pasta
1 purjolök
1 rött äpple
1 msk curry
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater (chili)
2 ½ dl matlagningsgrädde
salt och peppar
Så här gör du:
Tina räkorna.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Ansa och strimla purjolöken. Skär äpplet i tärningar.
Fräs purjo, äpple och curry hastigt i matfettet. Blanda i pressad vitlök, tomatpuré och tomatkross. Låt sjuda ca 5 minuter. Rör ner grädden. Smaka av med salt och peppar. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt. Koka inte för då blir räkorna sega.
Servera med pasta och gärna en sallad.
Receptet finns i senaste Ica Buffé nr 11-2012
https://www.ica.se/recept/rakor-med-curry-och-tomat-715699/
Det var kanske inte så förvånande att det var mamman i familjen som gav denna maten högsta betyget… Jättegott enligt mig! Inte fullt lika gott enligt barnen.
Mums verkar gott! Lite annorlunda med tomat och curry tillsammans 🙂