Ingredienser 1 st:
2 dl fiberberikade havregryn
5 dl dinkelmjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl hackade dadlar
1 dl grovhackade hasselnötter och valnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt
lite dinkelflingor eller solrosfrön ovanpå.
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform på ca 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.
Originalreceptet finns här: Arla Hurtbulle Tips på bra brödform: Pyrex elegance.
Detta är en favoritbröd. Jag har tipsat om det två gånger tidigare! Jag har varierat innehållet lite.