söta sega rabarberrutor

rabarberrutor
200 g smält smör
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 påse mandelspån (ca 1,5 dl)
ca 1,5 dl frysta lingon

Blanda socker, ägg, vetemjöl och vaniljsocker. Rör sedan i smöret som fått svalna, till en jämn smet som du sedan brer ut på smörpapper i långpanna. Strö över mandelspån och lingon (kan bytas ut mot hallon eller andra syrliga bär).
Grädda ca 30 min mitt i ugnen på 175 grader.
Låt svalna och skär sedan i rutor. Recept: Kristina/Ingen vanlig dag.

Istället för lingon använde jag två rabarber som jag skar i tunna skivor. Jag tog lite av sockret från receptet och la skivorna i, innan jag sedan placerade jag ut dem över smeten i långpannan. / Nilla


Dagens låt: jj – Beautiful Life

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.