tie dye / dip dye / batik

dip dye
Bilder: Elle Macpherson i tie-dye Grazia daily. Jeans nästan helt doppade i blekning från Zara. Svart-vita batik-byxor från Gina Tricot. Maxikjol med batiktryck från KappAhl. Gradvis färgade jeans från Akademiks. Korgar doppade i vit färg Martha Stewart. Dip-dyed t-shirt Martha Stewart.

Tie=knyta. Dip=doppa. Dye=färga. Det roliga med det här modet är att det går att göra sin egen alldeles unika design hemma. Vet inte om jag skulle göra det nu. igen. Been there Done that om man säger så… Ni skulle sett mina jeans när jag gick i högstadiet! Batik var något vi fick prova på i slöjden. Sedan var inte steget långt till att gå på jeansen.
Jag knycklade ihop dem med gummiband eller snören runt om och la dem i en vatten-klorinblandning över natten. Några andra jeans har jag för mig att jag stänkte/skvätte klorin på då de låg plant. Bara fantasin sätter gränserna!

1 kommentar

  1. ombré kommer från det franska ordet för skugga. Det är som en gradvis dip-dye kan man säga. Det går att göra både på hår, nagellack, kläder…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.