Ett bra hjälpmedel

glasögon
Nu har det blivit april och Karin/Pettas blogg väljer teman.
Glasögon är ett bra hjälpmedel. För många barn är det också ett nödvändigt hjälpmedel för att de ska klara av skolan. För barn under 8 år finns det bidrag till glasögon, men sedan får man stå för kostnaden själv. Är inte nedsatt syn ett funktionshinder, liksom nedsatt hörsel. Hörapparater är gratis för skolbarn, borde inte glasögon (om man har läkarintyg) också vara det?
Källor:Majblogg, Majblommans Riksförbund, Stockholms fria.
show and tell

2 kommentarer

  1. Minns mina första glasögon – då hade jag hunnit bli sjutton år – och vilken överraskning det blev att allt var så klart och tydligt! Nu kollar man förhoppningsvis lite bättre, och lite tidigare. Och suveräna hjälpmedel är de ju.

  2. Ett så självklart hjälpmedel! Vad vore vi utan möjlighet till glasögon? Jag skulle bli ett blindstyre minst sagt och många med mig. Något av det allra bästa tänkbara….

    Önskar dig en fin påskhelg!
    Karin:)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.