Gorgonzolatoppat med päron och valnötter

middag
Till 6 personer ca:
600 g spenat
1 purjolök
smör
peppar
5-6 kycklingfiléer (eller 1 fläskfilé)
4 dl crème fraîche
300 g gorgonzola
1 stort päron
1 dl hackade valnötter
hackad persilja

Ansa och stek spenaten i smör. Strimla purjolöken och stek den blank i smör utan att den får färg. Smaka av med salt och peppar. Lägg detta i en ugnsform. Putsa köttet och bryn det runt om i smör. (Flytta över till en plåt och stek köttet i ugnen i 20 minuter. Har du kycklingfiléer behövs inte detta, det gick bra att steka klart i stekpannan.)
Blanda crème fraîche med gorgonzolaosten och valnötter. Skiva köttet i snedställda skivor. Skiva päronet och lägg ovanpå köttet. Klicka ut ostkrämen och gratinera i ugnen tills osten har smält och ser krämig ut. Garnera med persilja och grovt hackade valnötter.

Jag serverade med potatis och morötter och en grönsallad.
Receptet kommer från en kompis, som har tagit det ur en Året Runt-tidning
tror jag att det var.
TILLÄGG 11/2-2024: Det behövs inte 600 g spenat, det räcker med ca 200 g. Det räcker inte med 4 dl crème fraîche, ta nästan det dubbla nästa gång!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.