Energibars

energi
Energibars med jordnötssmör
ca 16 st

150 g osötat jordnötssmör
50 g tahini
10 färska dadlar
½ dl sojadryck
1 dl solrosfrön
1 dl hackade valnötter
1 dl hackade torkade aprikoser (osvavlade)
3 dl havregryn
2 äggvitor
50 g mörk choklad, minst 70%

Kärna ur dadlarna. Värm jordnötssmör, tahini, dadlar och sojadryck i en kastrull. Rör till en jämn smet och ta kastrullen från värmen. Rör ner solrosfrön, valnötter, aprikoser, havregryn och äggvitor. Blanda smeten väl och fördela smeten jämnt i en form 20×30 cm klädd med bakplåtspapper. Ställ in i kylen tills smeten stelnat. Smält chokladen i en bunke över vattenbad och pensla chokladen över kakan. Låt stelna igen och skär i bitar. Recept från Fullkornsfia.

Detta receptet har jag testat att göra. Kul att göra egna energibars/energikakor! Något att ladda med före eller efter träningen. Här finns några fler recept som jag blev nyfiken på: Träningseffekt energibars, Tasteline energikakor, Gotlandsliv energi-kakor.
Och nu när jag har aprikoser och nötter och sånt hemma så skulle jag passa på att baka också; hurtigt fruktbröd är gott! Kanske några cookies. I bakgrunden syns förresten min nya Zwilling-skärbräda i bambu, köpt på Cervera.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.