Ingen reklam tack!

reklam nej
Reklam. Ser du den? Hur påverkas du? undrar Olgakatt.

För det första så ser jag väldigt lite reklam. Jag lyssnar oftast på radiokanaler utan reklam och när jag lyssnar på radiokanaler med reklam så byter jag så fort det blir reklam. Med tv är det samma sak. På tv spelar jag dessutom gärna in program, så att jag sedan kan snabbspola förbi all reklam.
Jag har ingen reklam i brevlådan. Jag blockar även bort mycket av reklamen på datorn och telefonen är nixad.

Men trots det så ser jag ju såklart ändå mycket reklam och påverkas av den.
Jag skulle dock säga att jag är väldigt medveten om vad jag påverkas av.
Jag försöker att tänka på vilka produkter jag väljer när jag är i affären. Jag påverkas mera av jag ser och hör från vänner och vad jag tar reda på fakta om själv när jag handlar. …och jag är oftast extremt kritisk till saker och ting.

Många av de produkter som reklamen brukar handla om köper jag väldigt sällan. Det är ju typ alltid samma läsk, smaksatt mineralvatten, ”vitaminvatten”, chips, tuggummi, halstabletter, rakhyvlar, parfymer, smink och hudvårdsprodukter. Men de kommer i nya smaker och nya förpackningar hela tiden…
Jag blir istället lite tvärtemot till vissa saker på grund av reklamen och
vägrar att köpa dem. (Tillägg: Ett gott skratt https://tjuvtittat.se/)

Ha en fin helg alla fredagstema-bloggare!
Annika, Desiree, Erica, Saltis, Musikanta, Inga-Britt, Helena, Olgakatt, Pettas, Cecilia, Åsa, Anna, Gnuttan, Karin, Channal,

show and tell

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

3 kommentarer

  1. Det där tvärtomtänkandet känner jag igen – många produkter har kommit på min svarta lista på det sättet. Tips från bekanta följer jag också mer, men samtidigt kan man ju aldrig veta hur mycket de i sin tur tycker något är gott/bra just pga att de har blivit lockade av en "cool" reklam. Mammas ord från barndomen däremot; dem kan jag nästan aldrig gåemot; det hon tyckte var bäst, tycker jag är bäst, helt enkelt – nästan varken det stämmer eller ej. 😉

  2. Jag har satt upp en riktigt stor lapp på dörren om att jag inte vill ha reklam. Men vad hjälper det när dagstidningarna har tjocka reklambilagor inbladade. Snart måste man väl betala för att slippa dem…

    Trevlig helg!

  3. Ja, det finns verkligen en uppsjö med reklam omkring oss hela tiden även om vi väljer bort mkt.
    Klarar inte heller av radio-TV reklam. USCH!
    Ha en fin helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.