tankar om trender

trender

De bilderna som jag spontant kom att tänka på…

Kate Moss iförd Hunter-stövlar på Glastonbury-festivalen 2005. (Jag bloggade om dem i januari 2008 och slog sedan till på nätbutiken Zoovillage samma år.
Nu 2011 finns de att köpa här där jag bor!)

Samt inredning med tavlan Ögonkakao av Olle Eksell som var väldigt populär i desigerhemmen runt 2008. En riktig klassiker men ändå en supertrend.

Dagens tema, valt av Karin, är tankar om trender.
Frida med bloggen Trendenser skrev nyligen sina tankar om trender så här:

”För även om ingen av oss egentligen vill erkänna det, så påverkas vi ju av vår omgivning. Av de intryck och inspirationsteman som florerar. Och av utbudet som finns i butikerna. Från de stora kedjorna till den lilla obskyra loppislådan. Det går inte att komma ifrån att efterfrågan styr utbudet i en marknadsekonomi. Så indirekt är vi ju alla med och påverkar vad som säljer och inte, och därmed också vad som anses ”trendigt” eller ej. Det går liksom inte att värja sig. Hur gärna vi än vill rentvå oss och hävda att vi inte påverkas av begreppet. Trendenser skapar vi själva, genom att bete oss likartat. Så att vara otrendig blir ju också trendigt, till slut. När tillräckligt många beter sig likadant.”

Och i Go’kväll lördag pratar Frida om olika trender, men väljer att istället kalla det för teman. För det är ju så att det numera finns så många olika stilar att haka på. Vi har mycket att välja på! Det är roligt med trender, som kommer och går. Trender finns i det mesta; Inredning, mode, prylar, namn…

Dagens låt: Nicki Minaj – Super Bass
Dagens andra låt: Sophia Grace Brownlee – Super Bass 🙂

show and tell

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

2 kommentarer

  1. Å jag gillar kakaoögonen! Min svägerska har en sådan tavla i sitt kök! 🙂 Jag blir nostalgisk eftersom jag växte upp med just de kakaopaketen som liten när man gjorde sin mjölkchoklad.
    Kram!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.